Föreningens nytillträdde ordförande Anne Öster fick möjlighet att föra fram viktiga budskap om Anonymous-familjers situation och behov när hon medverkade vid ett fullsatt seminarium i Almedalen. Rubriken var ”Som en flipperkula mellan myndigheterna – tar det aldrig slut?” och arrangerades av Försäkringskassan

almedalen

Från vänster, Anna Rudels (moderator, Försäkringskassan), Emma Henriksson, ordförande i socialutskottet, Thomas Jansson, ordförande för Riksförbundet FUB, Anne Öster, ordförande för Föräldraföreningen Anonymous, Anders Olausson, ordförande i Ågrenska Stiftelsen, Therese Karlberg, chef för Försäkringskassans verksamhetsområde funktionshinder och Per-Arne Andersson, chef för avdelningen för utbildning och arbetsmarknad på Sveriges kommuner och landsting.

Samverkan, helhetsperspektiv och bemötande var några av de frågor som diskuterades. Anne lyfte framförallt behovet av en samordnande funktion i form av en koordinator som kunde hålla i alla vård- och andra samhällskontakter som våra familjer har. Många familjer har sagt att en sådan spindeln-i-nätet-person skulle underlätta ofantligt mycket eftersom väldigt mycket tid går åt bara till att hålla kontakt med alla olika instanser. FUBs representant var inne på samma linje, och även RBUs nyvalda ordförande ställde en fråga från publiken kring just detta med en koordinator.

Annes helhetsintryck efter samtalet var att deltagarna i panelsamtalet tog till sig våra synpunkter och både Försäkringskassan och Stiftelsen Ågrenska öppnade upp för ett fortsatt samarbete med oss kring dessa frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.